Со соодветни услови преку напорна посветена работа до успеси

by zocipro

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.3.1″]

Спорт Талент, низ долгогодишното искуство и работа низ секојдневниот пристап кон напредок во истата, макотрпно се бори за подобрување на условите и пред се можностите за нашите македонски таленти го развијат својот потенцијал согласно нивните желби и способности. Така беше и овој пат, турнир Чин Чин во Златибор, Србија.

 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn

Турнир.. на прво читање звучи како секојдневно патување, организирање и мобилизација, патување, учество, насмеани лица, дружба.. Но, нашата идеа и замисла не беше само тоа и во голем процент ја остваривме. Најпрво, се работеше на скаутинг и избор на селекцијата, која во тој момент сметавме дека е како најсоодветна, земајќи предвид сите услови (со исклучок на неколку откажувања во последен момент), што во иднина истата ќе се проширува и надполонува соодветно. Целта, после анализата е едноставна, како и целта на било која светска спортска организација, промоција и соодветно претставување на целиот потенцијал кој во даден момент се поседува. Но, целите на еден турнир (и) се поголеми, како од можноста за меѓународни настапи со непознати противници за собирање на искуство, на стекнување на нови знаења, запознавање на нови пријатели, учење од грешките, радување на победите, за понатаму да се радуваме и на резултатите…

Златибор, како што нас ни остави впечаток, се надеваме дека и ние фудбалски тоа го направивме. Започнувајќи од инфраструктура, природата околу нас (нешто слично ни е во близина на Битола, само недостигаат терени, сместување), начинот на организација, чувството да бидеш дел од настан каде без малку имаше учесници од цела екс Југославија со преку 100 екипи, е најголемото искуство пред се за овие таленти кои секогаш и понатаму ќе ги користат ваквите можности за нивни напредок како фудбалери и пред се како личности.

Во еден ден, доживеавме да се радуваме на шанси, одлични акции, од стилот на Зидан, додавања од стилот на Роналдињно, потези како на бразилскиот Роналдо, лизгачки стартови на Малдини, спринтови со топка како на Меси, паради како Буфон…Спорт Талент, го делеше само еден гол за поголем успех од претходно наведеното, постигнавме дури 5, победивме, игравме нерешено, и на основ на неискуство загубивме еден натпревар, но останавме забележани, мотивирани за нареден заеднички настап и продолжување на остварување на целите кон заедничкиот успех, како на  тимски план, но особено и на индивидуален секој соодветно на основ на својот талент.

Благодораност до организаторот, голема благодарност до нашите поддржувачи за овој турнир (пицерија Шведскиот и слатаркници Стела), респект и почит кон родителите на овие прекрасни деца и особено големо БЛАГОДАРАМ до баш главните “ѕверовите”, главните протагонисти на овој настан и на многу наредни, кои Ве уверам дека ќе продолжат и нема да застанат до остварување на нивните желби особено доколку условите и поддршката околу нив не престане никогаш.

Спорт Талент,
ЗВ

 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn
 • sporttalentbitola
 • Google+
 • Pinterest
 • Print Friendly
 • LinkedIn

 

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!