Александар Поповски и Фатон Таировски, во поход низ Италија

by zocipro

Спорт Талент повторно во поход на Италија со уште двајца огромни фудбалски таленти, откако пред многу кратко време бевме достојно претставени од нашите таленти Никола Димитровски и Кристијан Тасески пред академијата на АЦ Милан, каде добивме позитивни критики од сите присутни тренери, пред се од главниот тренер до У14 и италијанска легенда Валтер Де Веки. Патот до успехот е трасиран со особена помош од нашите пријатели во Италија, пред се на скаутот на АЦ Милан и ФИФА агент Алесандро Паван кој вложи доста труд, време и финасиски средства за сето ова стане реалност.

 

Camp AC Milan
  • sporttalentbitola
  • Google+
  • Pinterest
  • Print Friendly
  • LinkedIn
Dressing Room AC Milan
  • sporttalentbitola
  • Google+
  • Pinterest
  • Print Friendly
  • LinkedIn

 

 

 

 

 

 

 

 

Па, во таа насока и продолжуваме, додека Кристијан (2003 година) наскоро треба да продолжи во германска фудбалска школа со развивање на неговиот талент, Никола (2003 година) продоложи да ги “решета” противчничките мрежи и веќе настапува во детската лига со генерација 2001 година, други двајца таленти веќе се во последни подготовки за нивното претставување во Италија.

 

 

Имено, Александар Поповски (2001 година) и Фатон Таировски (1997 година), веќе од 21 до 26 септември ќе се претстават пред повеќе скаути, тренери и агенти на повеќе италијански клубови во соработка со ИСМ Италија од Перуџа како и неколку дена на директна проба во SS Maserata од каде очекуваме само позитивни препораки и резултати.

Секако, тука не застануваме, Спорт Талент со големи планови за иднината вклучувајќи ги сите кои искрено сакаат да соработуваат, да создаваат, се ценат меѓусебно, споделуваат знаења, успеси и идеи со една единствена цел, да го искористиме фудбалскиот талент и почнеме да ја извлекуваме нашата земја од дното кое го има допрено на овој план.

You may also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Share This

Share this post with your friends!